ingilizce
Resim

İller Yatırım Katoloğu

Önsöz

 

Türk iş adamlarının ve girişimcilerinin küresel boyutta dayanışmalarını sağlamayı ve yaratılacak sinerjiyle yeni projelerin ve somut iş bağlantılarının ortaya çıkmasını amaçlayan Dünya Türk İşadamları Kurultayları 1996 yılında düzenlenmeye başlamış ve aksatılmadan iki yılda bir düzenlenmiştir.

Her Kurultay, o tarihlerde yaşanan konjonktüre uygun konularla toplanmış ve seçilen konu tüm ayrıntılarıyla ve geleceğe yönelik yapıcı yaklaşımlarla ele alınarak, ülke ekonomisine yeni açılımlar getirilmesi gayreti içinde olunmuştur.

18- 19 Kasım 2006 tarihlerinde yapılan Dünya Türk İşadamları Kurultayı’nın konusu da, ekonomimizin içinde bulunduğu ekonomik konjonktürün bir gerçeği olarak “yatırım” olarak seçilmiştir. Ülke yatırımın, üretime, istihdama vergi kazançlarına, kısacası refaha giden yolda öncelikli konu olduğunun bilincinde ve ülkemize olan inancımızın ifadesi olarak, VI. Kurultayın sloganı da “Türkiye’ye Yatırım Geleceğe Yatırım” olarak belirlenmiştir.

Konu “Yatırım” olunca, ülkemizin son dönemde uyguladığı il ve bölgesel bazlı yatırım politikası çerçevesinde ve esasen, bir yatırım cazibe merkezi olma yarışındaki illerimizin de Kurultay kapsamında güçlü bir şekilde temsilini sağlayabilmek amacıyla “İller Yatırım Borsası” adıyla bir oluşuma da yer verilmesi kararlaştırılmıştır. İller Yatırım Borsası’na katılsınlar veya katılmasınlar, tüm illerimizi içine alacak bir “İller Yatırım Kataloğu” nun hazırlanmasının da önemli bir gerek olduğu düşünülmüştür.

İşte elinizde bulunan bu Katalog, bahis konusu düşüncenin bir sonucu olarak vücut bulmuştur. Zahmetli, ancak zevkli bir çalışmanın sonucunda hazırlanan bu Katalog, illerimize yatırım yapacak girişimcilerimizin zihinlerinde oluşacak sorulara cevap verebildiği oranda gayemiz gerçekleşmiş olacaktır.

Kataloğu tüm ilgililerin istifadesine sunuyor, bu çalışmanın içeriğinin hazırlanması ve tamamlanmasındaki yardım ve destekleri Valiliklerimize, Ticaret ve Sanayi Odalarımıza ve Dünya Gazetesi’ne teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

Saygılarımızla.

 

Ertuğrul ÖNEN
Türk Dış Ticaret Vakfı ve Dünya Türk İşadamları Vakfı Başkanı

Dünya Türk İşadamları VI. Kurultayı Organizasyon Komitesi Eşbaşkanı

 

İL BAZINDA YATIRIMCI REHBERİ (2. BASKI)

ÇEŞİTLİ KAYNAKLARDAKİ BİLGİLER BİR ARADA

YATIRIM KARARLARI İÇİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGELER 

EN ÖNEMLİSİ TÜM BİLGİLER İL BAZINDA

ILLER YATIRIM KATALOGU

KASIM 2006 

YATIRIMCINI İHTİYAÇ DUYACAĞI TÜM BİLGİLER

81 İL İÇİN AYNI KATALOGA 

Yatırımcı soruyor:  Hangi ilde ve hangi sektörde yatırım ve neden?

CEVAPLAR İLLER YATIRIM KATALOĞUNDA

IL BAZINDA : Coğrafi Bilgiler, Orman Alanları, Nüfus Bilgileri, Ulaşım Bilgileri, Motorlu Araç Bilgileri, Eğitim Bilgileri, Dış Ticaret Bilgileri, Sanayi Bilgileri, Organize Sanayi Bölgeleri, Tarımsal Üretim Bilgileri, Hayvancılık ve Hayvansal Ürün Bilgileri, Madencilik Bilgileri, Serbest Bölge Bilgileri, Altyapı Bilgileri, Konaklama Bilgileri, Sosyal Göstergeler, İle Ait İnternet Adresleri 

KISACASI:

Bir İlde yaşamak, çalışmak ve yatırım yapmak için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgiler, diğer tüm illerle kıyaslayabileceğiniz bir şekilde elinizin altında!

AYRICA:

Türkiyenin genel ekonomik istatistikleri

Türkiyenin imzaladığı

Cifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşmaları

Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşmaları

Meslek kuruluşlarının internet adresleri

Büyükelçiliklerin ve Ticaret Müşavirliklerinin adresleri 

ILLER YATIRIM KATALOGU; ILLER BIRER YATIRIM ODAK NOKTASI  OLARAK REKABETÇI YAKLASIMLA TANITIYOR; YATIRIM KARARLARINIZI ILLER BAZINDA DAHA BILINÇLI VE SAGLIKLI BIR SEKILDE DEGERLENDIRME IMKÂNI VERIYOR; TÜRKIYEYİ BIR BÜTÜN OLARAK VE 81 AYRI AÇIDAN DA GÖRÜNTÜLÜYOR.  

  İLLER YATIRIM KATALOĞU 

İller Yatırım Değerleri için tıklayınız..